Har du flere spørgsmål så kontakt: alper@compaw.dk

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på de spørgsmål, som folk typisk har, når de overvejer et kviklån

17 feb. 2014 Alper Sahin

  • Du må ikke være registreret hos RKI
  • Du er dansk statsborger
  • Du har en aktiv e-mail adresse
  • Du har en dansk folkeregisteradresse.
  • Du har et dansk telefonnummer.
  • Du har en dansk bankkonto.

  • Følger du instrukserne, kan du have dem inden for samme dag

ÅOP står for ”Årlig Omkostning i Procent” og er et udtryk for, hvad de egentlige årlige omkostninger for et lån er i procent, inkl. renter, gebyrer, tinglysning m.v. Som låntager skal du være opmærksom på, at visse låneudbydere tilbyder lån til en lav eller ingen rente, men med høje gebyrer. ÅOP giver således en god indikation af, hvilket lån der reelt er det billigste. Jo lavere ÅOP er, desto billigere er lånet. Låneudbyderen skal altid oplyse ÅOP. Vær opmærksom på, om ÅOP er angivet som før eller efter skat.

Kreditminimum er det mindste lån, du kan tage hos den pågældende låneudbyder, mens kreditmaksimum er det maksimale beløb, du kan låne. Er kreditminimum 5.000 kr. og kreditmaksimum 25.000 kr., kan du låne fra 5.000 til 25.000 kr. Vær opmærksom på, at jo lavere lånebeløbet er, desto højere vil ÅOP som regel være.

Løbetiden er den periode, du skal tilbagebetale dit lån i. Er løbetiden fx 12 – 72 mdr., skal lånet tilbagebetales inden for denne periode, dvs. tidligst om 1 år og senest om 6 år. Vær opmærksom på, at ÅOP oftest vil være højest ved en kort løbetid.

Alderskriteriet er den alder, du som minimum skal have, for at kunne tage et lån. Er alderskriteriet fx 25 år, skal du være fyldt 25 år for at kunne tage et lån hos den pågældende låneudbyder

RKI er et register over skyldnere. Er man blevet registreret i RKI, vil man først blive slettet igen, når der er gået fem år, eller man har betalt sin gæld. Et kviklån kan derfor være en god ide, hvis du har regninger, du ikke kan betale, og du vil undgå at blive registreret i RKI. Du kan på www.dininfo.dk logge ind med NemID og se dinRKI-status.

Den månedlige ydelse er det beløb, du skal afdrage hver måned. Hvis den månedlige ydelse fx er 925 kr., er det det beløb, du skal betale tilbage til låneudbyderen hver måned. Jo længere løbetiden er, desto lavere vil den månedlige ydelse som regel være.

Vi tager forbehold for fejl og mangler i oplysninger og beregninger på denne side. Ligeledes frasiger vi os ethvert ansvar for evt. ekstra omkostninger, som brugen af tilbud på denne side måtte medføre. Alle brugere opfordres til at sætte sig ind i de regler og betingelser, som låneudbyderne kræver i forbindelse med optagelse af lån. Alle henvendelser vedr. lån bedes rettet direkte til låneudbyderne.